My mobile phone apps

Смартфоните са отражение на нашия ритъм на живот, нашите навици, нашите интереси, нашата индивидуалност. Благодарение на океана от безплатни и платени апликации, в тях се крие цял един мини свят, в който можеш да изгубиш време, но и който може да ти спечели време. И не само време, зависи как си го организирал.

Смартфоните правят живота ни по-интересен, по-забавен, по-социален, по-информиран, по-дисциплиниран и още много по-та. Можеш да научиш ужасно много за един човек, ако хвърлиш само един поглед на екрана на телефона му.

Ето моите 5 любими приложения за телефон (и не само) в обратен ред:

5. Life – Track your period.

life-app-icon

Всяка отговорна дама се нуждае от приложение, с което да следи менструалния си цикъл, което да я предупреждава за свързаните с него ангажименти и в което да отбелязва всички здравословни индикации, които да послужат на личния ѝ гинеколог. Дизайнът на Life е стилен и елегантен, а приложението е интуитивно и удобно за ползване. Едно чудесно решение, което можете да свалите безплатно или да се сдобиете с платената му по-функционална версия срещу еднократно заплащане на 3,99$. Ваш избор.

Още информация

4. Spotify – Music for everyone.

Spotify-iOS-app-icon

Spotify е моето музикално спасение. Нямам свалена музика на телефона, но затова пък мобилният ми интернет си го бива. Често изведнъж се сещам за някой изпълнител или за конкретна песен и готово… Харесва ми да съм спонтанна и да следвам настроението си. Не съм заклет меломан, но слушам музика на телефона си, докато се разхождам по улиците, в градския транспорт, във фитнеса и докато тичам в парка. Ако имате непоносимост към рекламите, трябва да знаете, че за да се отървете от тях ще трябва да се простите с 4,99 € на месец.

Още информация

3. Slack – Be less bussy.

slack-icon

Slack e нещо много повече от лайв месинджър. Той е перфектен инструмент за екипна комуникация и работа по проекти. Slack осигурява desktop, iOS и Android приложения, както и web версия на https://slack.com. Можете да си пишете лични и групови съобщения, да създавате канали и да се забавлявате, докато работите. С приложението работят десетки услуги, сред които Google Docs, Dropbox, Hangouts, Crashlytics, GitHub и Zendesk… Можете да си пращате и големи файлове, което е изключително предимство. Аз и моите колеги от kick.bg го използваме ежедневно за работа по проектите. Хич не е случайно, че дизайнерите и програмистите го предпочитат. Изключително симпатичен дизайн, който ще се хареса на креативните хора. И е безплатен, в случай, че не искате чудеса от него.

Още информация

2. Runkeeper – Start off on the right foot.

runkeeper_icon

Runkeeper e приложението за бягане, което използвам. Запалих се преди около 2 години и за това отчасти е виновен и Runkeeper. Разбира се, можете да го използвате и за други физически активности. Приложението дава възможност за следене на показатели като местоположение, дистанция и време. Освен това можете да следите собствения си прогрес, както и този на своите спортуващи приятели. RunKeeper дава и аудио насоки за време, изминати километри, средна скорост, с него следите сърдечния си ритъм и др. Ако искате да се изфукате, можете да качите снимка от тренировката си, както и да я споделите в социалните мрежи.

Още информация

1. Pocket – When you find something you want to view later.

pocket_icon

Дължа откриването на това приложение на мой колега и приятел, който за щастие се грижи да бъда добре информирана. И тъй като често скачам от тема в тема, времето никога не ми стига да изчета всичко интересно, а животът ми е креативен хаос, Pocket ми помага да събирам на едно място всички онлайн статии, всички интересни сайтове и важни линкове, които не бива да забравям или на които да обърна внимание, когато имам повече свободно време. Направо го обожавам. Имам го на компютъра и в телефона си.

Още информация

Facebook
Google+
https://mariazlatarova.com/my-apps/
LinkedIn